Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: Трябва да оправим тези глупави гайки

Аривабене: Трябва да оправим тези глупави гайки

45
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене призова за спешна ревизия на дизайна на гайките за закрепване на гумите след проблемите с една от тях с колата на Фетел по време на Гран при на Австрия. Германецът загуби около 10 секунди при единствения си питстоп и загуби 3-ата позиция от Фелипе Маса, завършвайки 4-и.

При спирането в пита задната дясна гума не можеше да бъде поставена коректно и това коства страшно много време на германеца. Аривабене поясни, че не става въпрос за грешка на механика, а за проблем с дизайна на гайката.

„Мерцедес още са силни, но Себастиан направи страхотно състезание, заяви Аривабене. – Но отпаднахме от битката с тях още веднъж заради едно глупава част, която трябва да оправим възможно най-скоро. Това не се случва за първи път и е недопустимо. Трябва да сме сигурни, че няма да се случи повече.”

Босът също така заяви, че няма очевидно обяснение за превъртането на колелата на Кими Райконен след завой номер 2, което доведе до неговото завъртане и катастрофата с Алонсо.

Запитан дали това може да се дължи на технически проблем, Маурицио каза, че не смята така и се доверява на Кими, който обясни, че са му превъртели колелата.