Начало Автомобили Arrinera с окончателен вид на своята Hussarya

Arrinera с окончателен вид на своята Hussarya

102
0
Arrinera,Hussarya

Поляците от Arrinera Automotive окончателно определиха външния вид на спортното си купе и неговото име. Карбоновият супермодел ще се казва Arrinera Hussarya в чест на елитни кавалерийски части (хусари), участвали в битки между 16 и 18 век под знамената на Полша.
Проектирането на автомобила е продължило 14 месеца, като към екипа са били привлечени и специалисти по авиационно машиностроене от варшавския технологичен университет. Първите скици на супер-спортното купе се появиха още през миналата година, но се наложи дизайнът да бъде променен, поради критики в медиите за прекалени прилики с моделите на Lamborghini.
В конструкцията на Hussarya се използват и авангардни решения като активни аеродинамични елементи – двата задни спойлера ще променят ъгъла си на атака в зависимост от скоростта, а при спиране ще играят ролята на въздушни спирачки. Подобно решение се използва и н купето на Хорацио Пагани – Huayra (едва ли приликата в имената има нещо общо).
В конструкцията на шасито активно участие има британския инженер Ли Ноубъл, познат като основател на компанията Noble Automotive. То ще бъде изработено от алуминий и карбон, докато лицевите панели на каросерията ще са от карбон и кевлар.
За задвижване на полския суперавтомобил е предвиден 6,2-литров V8 с механичен компресор (от Chevrolet Corvette ZR1) с мощност 650 к.с. и 820 Нм въртящ момент. Той се комбинира с роботизирана скоростна кутия на Graziano, като предполагаемата максимална скорост ще достига 340 км/ч, а ускорението до 100 км/ч ще е 3,2 сек.
Според информация на компанията в най-скоро време ще започнат и пътните изпитания на Hussarya, докато производството ще стартира през 2013 г.
Най-напред на пазара ще излезе специалната модификация Hussarya 33, подсказваща за броя на произведените коли. Те ще се отличават от нормалните автомобили с карбонови детайли във външността и по-дълъг списък на опционалното оборудване.
Цените на Arrinera Hussarya ще започват от около 130 хил. евро.