Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: Ферари няма право на провал в Унгария

Аривабене: Ферари няма право на провал в Унгария

68
0

Ферари няма право на провал в предстоящата след седмица Гран при на Унгария. Това заяви спортният шеф на Скудерията Маурицио Аривабене. Според боса това състезание ще даде и по-ясен отговор на въпроса дали италианците могат да съперничат на Мерцедес за титлите този сезон или не.

В последните 2 състезания в Австрия и Великобритания Ферари се представи разочароващо, като освен липсата на достатъчно скорост, Фетел страдаше и от повреди в скоростната кутия, които доведоха до стартове с 5 места назад в решетката.

Според Аривабене за момента шансовете за титлата още не са загубени, но ако Ферари не се представи добре и в Унгария, то това може да означава край на надеждите.

„След това състезание ще разберем какви са шансовете ни и къде се намираме спрямо съперниците си, заяви Аривабене. – Смятам, че не можем да си позволим провал. По-рано през сезона имахме някои проблеми, свързани с компоненти от задвижващата система, които бяха разрешени до такава степен, че днес двигателят да ни е силна страна. Сега трябва да работим по надеждността и други области, като аеродинамиката.”

Босът заяви също така, че основната цел на тима остава преследването на Мерцедес, въпреки че в последните състезания Ред Бул започна да настига Скудерията и е само на 6 точки в шампионата при конструкторите.

„Вярвам, че прогреса, който направи Ред Бул, е добър за Ф1, защото те създадоха по този начин повече интересен и по-добро шоу, каза още босът. – Но мисля, че нашата цел е да се борим с Мерцедес, не с ред Бул. На този етап от сезона ако кажем, че се отказваме (от битката за титлата) ще бъде грешно. Трябва да сме фокусирани да решим проблемите си в едни трудни времена.”