Начало Moto News ART-Aprilia и Ducati тестват на Муджело

ART-Aprilia и Ducati тестват на Муджело

44
0

Ducati Team завърши интензивните тестове на пистата Муджело. На трасето бе и друг италиански мотоциклет – ART-Aprilia MotoGP, като тестов пилот бе легендата Макс Биаджи.

На пистата в Тоскана след три седмици ще бъде Гран При на Италия, куците мотоциклети на Ducati тестваха двамата титуляри Андреа Довицозо и Кал Кръчлоу. От италианската фирма така и не се определиха в коя категория ще карат и избраха варианта да правят нонстоп тестове. Това обаче поне засега не им помага особено много, като се има предвид спънатите им мотоциклети. Неслучайно Довицозо ще бяга в Suzuki, далече от забатачената фирма от Борго Панигале, където съсипаха кариерата ни на Валентино Роси.

Двамата пилоти пробваха нови настройки за състезанието и някои нови електронни части. Изпитвана и проверяване бе спирачната система на байка на Кръчлоу, която образуваше нерви на британеца на Херес. Довициозо завъртя  67 обиколки и най-доброто му време беше 1:47,9, като тестваше настройки. Както той се изрази, няма нищо революционно, но това, което ще се използва за в бъдеще на мотоциклета, бе причина да даде по-добро време. Кал Кръчлоу направи по-малко – 55 обиколки и даде още по-слабо време – 1:48,2.

За ART-Aprilia тестовете прави Макс Биаджи. Бившият пилот си спомни с Aprilia успешните състезателни дни, в които спечели две шампионски титли през 2011 и 2012 г., както и три корони в 250 куб. см от 1994 до 1996 г.

Мениджърът на Aprilia Racing Романо Албесиано коментира: Макс е важна част от историята на Aprilia. Той е пилот с огромен опит и искаше да пробва нашата машина ART, защото работим за създаването на прототип от MotoGP. Ние сме щастливи да видим Макс на мотоциклет, който и инженерите, и феновете искат да видят. Това не е тест за връщане на пистата, а по скоро нещо като среща на двама приятели.

Aprilia заявиха, че през 2016 г. ще участват с напълно разработен прототип MotoGP. Като се използват опитът и получените данни от мотоциклета ART, първо в категорията CRT, а сега в  Open, първият прототип ще стане готов през пролетта на следващата година.