Начало Автомобили Arteon – новият луксозен модел на Volkswagen бе представен в София

Arteon – новият луксозен модел на Volkswagen бе представен в София

172
0
Arteon,Volkswagen

С арт инсталация, перформанс и специално разработена 360 градусова виртуална реалност, в София беше представен Arteon – новият луксозен модел на Volkswagen!

Arteon притежава функцията „спри-и-се-загледай“ – защото никой не остава равнодушен и всички се обръщат след този нов уличен боец, а с него и най-рутинната градска задача се превръща в ърбън арт пърформанс. Oт днес всеки прожектор следи Arteon, a той блести в ексклузивния кръг светлина, който това лято грее само за него.

Arteon има двойствена природа. Той съчетава по уникален начин мъжество, мускулен релеф, спортен хъс от една страна и изкуство, финес, елегантност – от друга. Тази неподражаема комбинация бе представена с арт перформанс на модерен балет, в който мъжкото и женското начало се оглеждат едно в друго като в огледало. Танцът се случи в прожектора на арт инсталацията Spotlight (от англ. фокуса на прожектора), изработена от 12 километра златен конец.

Какво означава да бъдеш във фокуса на прожектора? С напредването на технологиите всеки има възможност да влезе в обувките на друг човек, дори да изпита какво е да си спортист или звезда. От Volkswagen демонстрираха това със специално разработена виртуална реалност в 360 градуса, която те превръща за една минута в главния герой не само на видеото, а и на града. Във видеото зрителят с виртуалните очила изживява лично какво е да бъдеш звезда, която всеки заглежда и с която иска да се познава и снима. Технически видеото комбинира три иновативни технологии на снимане: VR 360, one-shot и reverse. Снимано е в заведение в нашумял софийски хотел, а VR очилата могат да се ползват на мястото на снимането, което допълнително допринася за реалистичността на изживяването и изумителния ефект.

Arteon е вече в активна продажба като цените стартират от 67 645 лв.

Вижте кадри от събитието: