Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ървайн: Всеки във Ф1 е мамил в даден момент

Ървайн: Всеки във Ф1 е мамил в даден момент

177
0

Според бившия пилот във Ф1 – Еди Ървайн, наказанието за Флавио Бриаторе е било прекалено тежко, затова той е доволен, че решението на световния съвет на ФИА беше отменено.

„Всъщност се радвам, че съдът отмени наказанието на Флавио, според мен доживотна забрана за участие в спорта бе прекалено много. Макс Мозли е умен човек и ръководеше Ф1 все едно е негова частна собственост. Мисля, че нещата бяха много повече на персонална основа, отколкото хората си мислеха.

Всички във Формула 1 са мамели в определена степен. Всички ние сме го правели в някакъв момент, въпросът е къде точно възнамеряваш да спреш. Колко пъти сме виждали на пилот да бъде наредено да отбие встрани, за да позволи на съотборника си да победи? Това не е ли мамене? Къде точно му е краят?

Ф1 обаче се нуждае от характери, а Флавио бе чудесен за спорта. Фактът, че той бе може би най-известният мъж в спорта, след като Михаел Шумахер се отказа, говори много. А той бе шеф на отбор. Други тим-шефове като Рон Денис и Жан Тод работеха постоянно и през нощта във фабриките и бяха олицетворение на концентрация и сериозност. А в същото време Флавио се разхождаше с модели, пиеше шампанско и въпреки това продължаваше да печели шампионати. Това бе брилянтно“, смята Ървайн, който също е известен с начина си на живот, който в известна степен наподобява този на италианеца. Той обаче все пак призна, че на Бриаторе вече трудно може да се вярва.