Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аржентина вероятно ще замени Южна Корея през 2013 г.

Аржентина вероятно ще замени Южна Корея през 2013 г.

40
0
Аржентина,Михаел Шумахер,Ферари

През 2010 г. в Южна Корея за първи път се проведе състезание от Формула 1. Само две години по-късно азиатците изглежда искат да напуснат Гран при, защото надпреварите не донесоха очакваните финансови резултати. Така пистата в Йеонгам вероятно ще направи място през 2013 г. на състезание в Южна Америка, както съобщават и колегите от Аутоспринт.

Според тях, още през май 2012 г. ще бъде подписано споразумение между Бърни Екълстоун и представители на Мар дел Плата (Аржентина), където трябва да се изгради новата писта. За планирането и строежа на 5 километровото трасе, което трябва да има 18 завоя, отново ще бъде нает близкият до Екълстоун германски архитект Херман Тилке.

Като декор на състезанието ще служи пристанището в Мар дел Плата. Аржентинският министър на туризма Енрике Майер също изглежда много ентусиазиран от плановете.

„Правителството ни стои пред сериозното предизвикателство, да организира състезание от Формула 1, за да подобрим още нашето реноме в световен мащаб“, заявява Майер.

Така, ако Аржентина е готова да приеме състезание през 2013 г. е много вероятно Южна Корея да напусне календара. Надпреварите трябва да останат максимум 20, а в същото време за 2013 г. има още един кандидат в лицето на Ню Джърси. Според италианското списание място за второто американско състезание ще направят испанците, които желаят в бъдеще състезанията в Барселона и Валенсия да се провеждат през година. Гран при на Франция, плановете за което са да се провежда на пистата Пол Рикар, вероятно ще е също на ротационен принцип заедно с белгийското трасе Спа. Все още неясна остава съдбата на надпреварата в Бахрейн.

Аржентина е една от традиционните дестинации за Формула 1. През миналия век страната е приела 20 надпревари в Гран при, като всички те са се провели на пистата край Буенос Айрес, но на различни нейни варианти. Последният победител там бе Михаел Шумахер.