Начало Лайфстайл ASIMO поздравява президента на САЩ Барак Обама

ASIMO поздравява президента на САЩ Барак Обама

42
0

Mr. President, I am ASIMO. (Г-н Президент, аз съм ASIMO). С тези думи хуманоидния робот на Honda – ASIMO, поздрави американския президент Барак Обама в Нацоналния музей на науката и иновациите в Токио, известен повече под името Miraikan. Това се случи по време на посещението на Президента Обама в Япония.

ASIMO поздрави президента на английски език, като каза: Г-н Президент, аз съм ASIMO, хуманоиден робот. За мен е удоволствие да се запознаем. След това  ASIMO демонстрира някои от своите емблематични познания като ходене, бягане, ритане на топка и скокове. Дори заедно с президента Обама си подаваха топката като футболисти. Honda прави своите изследвания в роботиката, като целта е да се създадат роботи, които да помагат на хората. Затова ASIMO каза на Президента Обама: Аз се обучавам всеки ден, така че някога в бъдеще да мога да помагам на хората в техните домове.

След създаването си през 2000 г., ASIMO се е срещал с много VIP личности в различни страни. За първи път обаче се среща с президента на САЩ Барак Обама.