Начало Автомобили ASIMO празнува 35-ата годишнина на Honda Europe NV

ASIMO празнува 35-ата годишнина на Honda Europe NV

73
0
ASIMO

ASIMO взе участие в празненствата по случай 35-ата годишнина на Honda Europe NV, които се състояха в Гент (Белгия).

Honda Europe NV е основният център на Honda на Стария континент. Той е основан през 1978 г. Днес в него работят над 600 души и на ден се обработват над 17 600 части за автомобили, мотоциклети и силови продукти.

В европейската мрежа на Honda центърът се занимава с логистика на автомобили, мотоциклети, силова техника и аксесоари, а също и управление на клиенти и логистика на резервни части за всички продукти, продажби и логистика на индустриални двигатели, както и разработване и управление на ICT системи.

На церемонията за годишнината, част от която бе и ASIMO, присъстваха и доста VIP личности. Сред тях бяха Манабу Нишимае – президент и директор на Honda Motor Europe и Тошиаки Конака – директор на автомоблната дивизия на Honda Motor Europe, както и редица представители на домакините. Кметът на Гент Даниел Термон например дори получи питие от робота на Honda, докато бе на сцената.

По време на събитието ASIMO също покани лично Коджи Ямагучи – президент на Honda Europe NV, който се присъедини на сцената към господата Нишимае и Термон, за да представят заедно 3D скулптура, с която се отбелязва 35-ата годишнина.

За да се присъедини към грандиозното парти, в което участваха всички служители на Honda Europe NV и техните семейства, ASIMO остана във фламандския град и за уикенда. Той изнесе четири шоупрогpами за многобройните зрители. В програмите бе включено и участие на U3-X, устройството за индивидуална мобилност на Honda Robotics. Всички служители на Honda Europe NV и семействата им останаха много впечатлени от уменията на ASIMO и на прототипа U3-X.