Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Асканели: Свършихме прилична работа в Торо Росо

Асканели: Свършихме прилична работа в Торо Росо

54
0

– И двамата ни пилоти свършиха прилична работа, въпреки че Хайме [Алгерсуари] допусна грешка в 14-и завой, заради която е нещастен. Аз обаче съм доволен, че е разстроен от пропуска си! В колата ни има някои промени спрямо първия кръг и от там дойде разликата в представянето. Все още е рано да се говори за тенденция към подобряване, но ако повторим това представяне и в квалификацията в Малайзия, то ще имаме ясен знак, че вървим напред – бе мнението на техническия директор на Торо Росо Джорджо Асканели за показаното от тима му днес на Албърт парк.

Себастиен Буеми записа 12-о време и бе сравнително доволен от себе си. Според него 11-а позиция е била невъзможна на настоящия етап, а и постижението му бе с около половин секунда от това на Люис Хамилтън, заел това място.

Испанският му съекипник пък бе щастлив от поведението на STR5 с по-твърдия тип гуми.

– Ако можех да направя още една бърза обиколка с меките, може би щях да отида 1-2 позиции напред. Но пистата не е дълга и времената са много близки. Приближавам се до представянето на съотборника си, а това е една от целите ми. Утре пък има още накъде да подобрим скоростта си – каза Алгерсуари.