Начало Moto News Aspar с нов пакет от Aprilia за 2014 г.

Aspar с нов пакет от Aprilia за 2014 г.

54
0
Аспар,Барбера,Дукати

Екипът на Power Electronics Aspar ще продължи да работи с Aprilia през сезон 2014 в MotoGP. Компанията ще предостави изцяло нов състезателен пакет на отбора.

През последните седмици, в базирания във Валенсия отбор се колебаеха дали да използват машина на Honda или да продължат да работят с Aprilia, но само ако те решат да им предоставят обновен мотоциклет. На Силвърстоун тийм мениджърът на отбора Джино Борсой обяви, че са избрали Aprilia. Той каза: Имаме няколко добри новини от Aprilia, които са решили повече или по-малко да преработят байка. Aspar продължава да доминира в категорията CRT тази година с пилота Пол Еспаргаро. От следващия сезон ще имаме изцяло нов пакет – нова рама, нова аеродинамика, нов двигател… Доволни сме и мисля, че наистина ще имаме добър мотоциклет Aprilia за следващия сезон. Все още обмисляме дали да използваме спецификацията на софтуера  на ECU на Dorna, но това ще го решим до няколко седмици.

Италианецът не отрече, че новият двигател ще включва пневматични клапани, а също каза, че Aprilia работят върху трансмисия с бърза смяна на предавките, но не се знае дали ще бъде готова до началото на следващия сезон.  Те имат проект и работят върху него, а тима може да го получи, когато стане готов.  Много е важен и подборът на пилотите в Aspar. В момента те работят с Пол Еспаргаро и с французина Ранди де Пюние.  Според Борсой, сега водят разговори с няколко пилоти, а резултатите ще се знаят за състезанието в Мизано или малко след това . След възможните пилоти влизат двамата пилоти на Aprilia в WSBK Силвен Жинтоли и Юджийн Лавърти, а също и световният шампион за 2006 г. Ники Хейдън.