Начало Moto News Аспар запазва Барбера и за догодина

Аспар запазва Барбера и за догодина

65
0

След като миналата седмица екипът на Аспар в MotoGP обяви, че догодина отново ще използва мотоциклет Дукати, този уикенд стана ясно, че тимът запазва и пилота си Ектор Барбера.

До края на настоящия сезон остават 7 състезания, но отборът на Аспар вече оповести доста детайли около участието си в кралския клас догодина. Този сезон е първи за Барбера и Аспар в MotoGP, но въпреки това представянето на испанеца и неговото сателитно Дукати е впечатляващо. Той има пет класирания в Топ 10 и не е печелил точки в едно единствено състезание.

Шефът на отбора – Хорхе Мартинез „Аспар“, разбира се изрази особеното си задоволство от факта, че и догодина екипът му ще разполага с испански пилот и той ще е именно Барбера.

„Въпреки че това е учебна година за Ектор, той върши страхотна работа в MotoGP, имайки предвид качеството на конкуренцията. С неговото темпо щяхме да сме в Топ 5 преди две години и е трудно да се намери друг пилот на същото ниво и със същия потенциал.

Освен че е добър пилот, както показа на пистата, той е дори и по-добър човек и има почти същата гледна точка за света като нас. Неговият потенциал и младост, комбинирани с факта, че е от Валенсия, са също част от нашия проект“, заяви Мартинез.