Начало Избрани Астън Мартин: Фетел не прави прощално турне

Астън Мартин: Фетел не прави прощално турне

1149
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Шефът на Астън Мартин Майк Крак заяви, че Себастиан Фетел не прави „прощално турне.“ Германецът ще сложи прекрати кариерата си в F1 след края на сезон 2022. Решението на четирикратния световен шампион изненада всички в отбора на Астън Мартин, които се надяваха той да остане поне още една година. В допълнение, оттеглянето на Фетел сериозно раздвижи пазара на пилотите.

Фетел изживява изключително трудна година. Германецът заема 13-та позиция във временното класиране с актив от 20 точки. До момента най-доброто му класиране е шесто място в Гран при на Азербайджан. В допълнение, той финишира в зоната на точките в само шест старта.

Според Крак, Фетел продължава да помага за развитието на болида за 2023 г. и остава отдаден на Астън Мартин до финала на състезанието в Абу Даби и не прави „прощално турне.“

„Фетел не прави прощално турне“, сподели шефът на Астън Мартин.

„Никой в отбора не мисли, че това е последният месец, година, или че това е последният път, в който правим дадено нещо.“

„Със сигурност ще си вземем довиждане в Абу Даби. Дотогава не ни е хрумвало, че сега обикаляме с Фетел света за последен път.“

Крак изтъкна, че някои писти с повече притискане като тази в Сингапур би пасвала много повече на болида AMR22 отколкото на такива с по-ниска сила на притискане като Монца. Също така не трябва да се забравя, че Фетел е най-успешният пилот в надпреварата на островната държава. Четирикратният световен шампион има пет успеха на пистата Марина Бей с болидите на Ред Бул и Ферари в периода 2011-2019 г. Именно в Сингапур Фетел записа последната си победа във Формула 1.

„Предстоят ни няколко състезания, в които автомобилът ще бъде по-конкурентоспособен. Всички видяхте, че в някои случаи имахме потенциал за влизане в Q3“, каза Крак.

„Имаме огромен потенциал, който ни кара да сме по-уверени за следващите стартове. Също така Фетел е най-успешният пилот на уличната писта в Сингапур. Заради това имаме големи надежди, че той ще запише силен резултат в предстоящата надпревара“, завърши шефът на Астън Мартин.