Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин обяви, че Другович ще кара в Бахрейн ако Строл не...

Астън Мартин обяви, че Другович ще кара в Бахрейн ако Строл не може

1503
0
Фелипе Другович
Фелипе Другович; снимка: Астън Мартин

След няколко дни откази да каже каквото и да е по въпроса дали Ланс Строл ще може да се състезава в Гран при на Бахрейн и кой би го заместил ако не е в състояние, тимът на Астън Мартин днес взе решение. Ако канадският пилот не е в състояние да кара другата седмица в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 в кокпита му ще седне Фелипе Другович.

Бразилският пилот е резерва на тима на Астън Мартин заедно с Щофел Вандоорн. Белгиецът е по-опитен, но бе в Южна Африка за надпреварите от Формула Е там. Имаше и слух за Себастиан Фетел, който от екипа не отхвърлиха категорично. В крайна сметка обаче решиха да се спрат на логичния вариант – Другович.

В краткото си съобщение от Астън Мартин посочват, че ще сторят всичко възможно Строл да кара в Бахрейн. Официално няма никакъв коментар относно тежестта на контузиите на канадеца. Коментира се единствено, че е с травма на китка. От отбора дори не обсъждаха слуховете, които се разпространяват относно травмата на Строл.

Фелипе Другович е шампион във Формула 2 за сезон 2022. Той обаче не си намери титулярно място във Формула 1, след като спечели титлата в първенството, което е последната стъпка преди Гран при. През последните години това се случва често. Въпросът с възможностите за млади пилоти се обсъжда и когато екипите предпочетат пилоти като Нико Хюлкенберг например.