Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин се надява да направи крачка напред с AMR24

Астън Мартин се надява да направи крачка напред с AMR24

1590
0
Астън Мартин AMR24
снимка, Астън Мартин

Астън Мартин официално представи AMR24. Британският отбор се надява да направи още една голяма крачка напред през тазгодишната кампания. Екипът потвърди, че новият автомобил е еволюция на Астън Мартин AMR23.

Астън Мартин приключи миналогодишния сезон със смесени чувства. Британският отбор беше най-сериозният съперник на Ред Бул в началната фаза на кампанията. Но с напредване на сезона Астън Мартин започна да изостава все повече, тъй като се опитваше да извлече максимума от подобренията. В крайна сметка тимът финишира пети при конструкторите и бе изпреварен от Мерцедес, Ферари и Макларън.

Базираният в Силвърстоун екип направи някои сериозни промени в своя болид AMR24. Отборът планира да направи няколко тура с новия болид по-късно днес на Силвърстоун

Астън Мартин AMR24 е усъвършенстван в почти всички области. Има някои забележими разлики в сравнение с неговия предшественик, включително носа и предното крило, Те имат за цел да намалят до минимум изтласкването на въздушния поток от автомобила и гумите.

Освен промените в аеродинамиката, Астън Мартин преминава към конфигурация на задното окачване с тласкащи пръти. Това е в резултат на добавянето на нови части, произведени от Мерцедес.

Директорът на тима Майк Крак заяви, че AMR24 „ще позволи на отбора да направи още една крачка напред през 2024 г.“ Това е първият автомобил, който е построен в новата фабрика на Силвърстоун, която беше официално открита неотдавна.

„Почти всяка област на автомобила е усъвършенствана и подобрена. Опряхме се на силните си страни и взехме предвид уроците от предишната кампания“, сподели Крак.

„2023 г. беше най-добрият ни сезон досега. Целта ни през този сезон е да печелим редовно точки, подиуми и да се борим за първата си победа в F1“, добави специалистът от Люксембург.

Новият автомобил на Астън Мартин отново използва традиционната британска състезателна зелена цветова схема. Тя бе въведена след последното ребрандиране на отбора през 2021 г.

Тази година Астън Мартин отново разчита на Фернандо Алонсо и Ланс Строл. Към тях се присъединяват резервните и тестови пилоти Фелипе Другович и Щофел Вандоорн. Двукратният световен шампион се надява да донесе първия успех в F1 на британския конструктор. В същото време канадецът иска да подобри представянето си и да бъде максимално близо до своя много опитен и бърз съотборник.

Астън Мартин продължава да използва задвижващи агрегати на Мерцедес, както и скоростни кутии и задно окачване. Двете страни започват предпоследната година от споразумението си, което ще приключи в края на 2025 г. Британският тим също така продължава да ползва въздушния тунел в Бракли. Очаква се по-късно тази година да бъде открито собствено съоръжение в Силвърстоун.