Начало Избрани Астън Мартин ще представи значително обновен автомобил на Силвърстоун

Астън Мартин ще представи значително обновен автомобил на Силвърстоун

19417
0
Aстън Мартин AMR22
снимка, Венелин Николов

За втори път през този сезон Астън Мартин ще представи значително обновен автомобил. Базираната в Силвърстоун компания ще приложи нов пакет с актуализации за своя AMR22 по време на уикенда за Гран при на Великобритания.

Миналия месец в Барселона Астън Мартин привлече вниманието на медиите, когато представи силно преработен автомобил. Той черпи вдъхновение от колата на Ред Бул RB18  и нейния характерен дизайн с наклонени нагоре странични стойки.

На фона на твърденията за копиране автомобилът на британския тим беше признат за законен от ФИА. Оттогава представянето на Фетел и Строл значително се повиши. Двамата вече са редовни претенденти за точки във всяка една надпревара.

Според директора на отбора на Астън Мартин Майк Крак тепърва предстоят още много нови компоненти в AMR22.

Постоянно правим някакви малки стъпки напред, защото големите са малко по-различно управлявани, каза Крак, цитиран от The Race.

За Силвърстоун ще имаме още една съществена актуализация. Смятам, че повечето отбори също ще използват много подобрения. Така че въпросът е кой екип ще има най-много нови части и колко ефективни ще бъдат те.“

„Ние сме доста уверени. Направихме добра крачка напред. Очаквам следващата стъпка също да бъде добра. Целта ни е да сме в челото на средата на колоната и да печелим точки във всяка надпревара.“

Крак твърди, че малките успехи на Астън Мартин ще се равняват на голяма крачка напред за отбора в подреждането във F, като се има предвид колко е сгъстена средната част на стартовата решетка.

Не е необходима толкова голяма стъпка, за да можете да наваксате позиции. В миналото беше малко по-различно. Тогава наистина имаше ниски позиции и големи разлики между автомобилите.“

„По време на третата тренировка в Баку разликата между петото и петнадесетото място беше около полови секунда.“

Ако успееш да си пред тази група, печелиш повече точки, отколкото ако ти липсват тези две, три десети, които ти трябват.“

Ето защо не можем просто да кажем, че само ще гледаме новия автомобил. Трябва да стигнем до челото на тази група. След това ще е по-лесно да се борим за точки. Не можем да завършим годината там, откъдето я започнахме.“

След първите три състезания Астън Мартин беше единственият отбор, който не беше завършил в челната десетка. Оттогава британският тим печели точки във всеки кръг, с изключение на Барселона. В момента екипът от Силвърстоун заема осмото място при конструкторите и е пред Хаас и Уилямс.

Въпреки новия пакет за обновяване на Астън Мартин, Крак каза, че отборът трябва да стои здраво стъпил на земята на Силвърстоун. СПоред него конфигурацията на пистата е подобна на тази в Барселона. Това може да я направи не толкова благоприятна за AMR22, колкото в Баку и Монреал.

Имаме комбинация от автомобил, който със сигурност е по-силен от своите предшественици. Освен това има и писти, които ни помогнаха да бъдем малко по-конкурентоспособни, отколкото може би щяхме да бъдем. Това нямаше да се случи ако провеждахме три състезания на писта, подобна на тази в БарселонаЮ, каза Крак.

Трябва да стоим здраво на земята. Знаем, че трябва да въведем актуализации за тези видове трасета които, тепърва ще се появят. Затова избрахме да действаме по този начин.

Искаме да актуализираме автомобила, за да сме достатъчно конкурентоспособни. Знаем, че всички екипи ще имат някакви актуализации на Силвърстоун.“