Начало Избрани Астън Мартин ще си партнира с националната авиокомпания на Саудитска Арабия

Астън Мартин ще си партнира с националната авиокомпания на Саудитска Арабия

707
0
Астън Мартин и Saudia
снимка, Астън Мартин

Астън Мартин привлече нов партньор от Саудитска Арабия. Британският отбор подписа договор със Saudiа. Националната авиокомпанията на Кралството ще отговаря за пътуванията на екипа между някои състезания от сезон 2023 в F1.

Saudia е държавната авиационна компания на Саудитска Арабия. Като такава тя свързва гостите на Кралството от повече от 100 дестинации по света чрез своя модерен хъб. Той е разположен както на международното летище „Крал Абдул Aзиз“ в Джеда, така и на други ключови аерогари в страната.

Феновете на Астън Мартин ще могат да проследят сезона на F1 през 2023 г. с полетите на Saudia. Самолетите на компания ще бъдат ползвали от Астън Мартин  на път към състезанията в Италия, Испания, Монако, Канада, Великобритания, Австрия, Белгия, Нидерландия, Сингапур, Япония, САЩ, Катар и Абу Даби.

Saudia се завръща в F1 след повече от 35-годишна пауза. Арабската авиокомпания бе един от спонсорите на екипа на Уилямс в края на 70-те години и средата на 80-те години на миналия век. Британският тим спечели първата си победа в F1 по време на сътрудничеството си със Saudia. Това се случи по време на Гран при на Великобритания 1979 с Клей Регацони. Година по-късно Уилямс печели първата си титла при пилотите заедно с Алан Джоунс

Националната компания на Саудитска Арабия работи с Уилямс до края на сезон 1984. След това Saudi изчезва от света на F1 за повече от 35 години. Последно авиокомпанията имаше сътрудничество с Формула Е.

„Много сме развълнувани да разширим портфолиото от стратегически спортни партньорства на Sauda и да обявим най-новото си сътрудничество с толкова известно име в автомобилната индустрия и моторните спортове. Всички в Saudia вярваме в силата на спорта да обединява хората и да създава свят без граници. Ето защо подбираме изключително внимателно най-добрите световни спортни екипи, които споделят нашата визия“, каза маркетинговият директор на Saudia Халед Таш.

„Ние имаме огромна страст към иновациите и инициативите, които са насочени към устойчивостта. Затова сме уверени, че сме намерили естествен партньор в отбор на Астън Мартин. Заедно очакваме с нетърпение да осигурим незабравими преживявания за феновете на F1 в Кралството и извън него през целия сезон 2023“, добави Таш.

Партньорството между Астън Мартин и Saudia бе обявено само няколко дни преди началото на състезателния уикенд в Джеда.

„Щастливи сме да приветстваме Saudia на борда. За нас е голямо удоволствие да обявим новото си партньорство преди кръга от световния шампионат  в Джеда този уикенд“, сподели маркетинговият директор на Астън Мартин Джеферсън Слак.

„Очевидно е, че съществува стратегически съюз между света на въздушните пътувания и F1. Ние ще го проучим заедно и ще се стремим да управляваме ефективно глобалния си пътнически отпечатък. Пристигането на Saudia подчертава възможностите, които Ф1 предоставя на компаниите в безпрецедентен глобален мащаб. Освен това то подчертава силата и привлекателността на името Астън Мартин за съмишленици, които търсят уникални партньорства за сътрудничество. Очакваме с нетърпение предстоящия сезон и създаването на вълнуващи нови проекти и преживявания със Saudia и нейните клиенти.“

Астън Мартин вече разполага с два ключови партньора от Саудитска Арабия. Базираният в Силвърстоун отбор вече работи повече от година с Aramco. Саудитската петролна компания е и един от основните спонсори на Астън Мартин и F1.