Начало Автомобили Aston Martin отбелязва диамантен юбилей с 6 специални коли

Aston Martin отбелязва диамантен юбилей с 6 специални коли

24
0

Aston Martin ще отбележи диамантения си юбилей през 2015 г. с 6 спортни автомобила в ограничена серия. Първият от тях, посветен на 60-ата годишнина, бе показан на коледното празненство за клиенти в Бъкингамшир. С представянето бе сложено началото на събития, посветени на годишнината, които ще продължат цяла година.

И шестте автомобила са версии на настоящия Vanquish – във версия Coupe или Volante. Те са създадени от конструкторския екип със съдействието на върховата услуга за персонализация: Q by Aston Martin.

Всяка кола отразява по едно от шестте десетилетия история на бранда. Резултатът ще е уникална колекция от редки, изключителни спортни автомобили, което ще бъдат моментално разпознаваеми като „Works 60th Anniversary”.

– Този проект бе изпълнен чрез хармонично съдействие на департаментите в цялата ни компания. Той е разработен, за да отбележим 60 години Aston Martin в Нюпорт Пагнел. Невероятно съм развълнуван да представя първия от тези автомобили и нямам търпение да видим и останалите модели – заяви търговският директор на Aston Martin Works Пол Спайърс.

Създаването на изключителните версии стартира през 2013 г. Идеите и концепциите се изчистват внимателно – от избраните технологии до цветовете.

– Определено имахме някои предизвикателства за справяне с този проект – каза още Спайърс. – Но всички сме безкрайно щастливи от крайния резултат и вече имаме редица поръчки от колекционери, желаещи да притежават част от историята на бранда.

Двигателят ще е 6 литра, V12 с последно поколение Touchtronic III 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 3,6 секунди, а максималната скорост ще е 320 км/ч.