Начало Автомобили Астън Мартин възражда емблематичния DB5 на Джеймс Бонд

Астън Мартин възражда емблематичния DB5 на Джеймс Бонд

52
0

Астън Мартин ще възроди емблематичния модел DB5 от филма Goldfinger съвместно с EON Productions – продуцентите на филмите за британския шпионин Джеймс Бонд.

Лимитираната серия от 25 представителя на DB5 ще включва автомобили, които ще бъдат реплика на легендарната кола на Джеймс Бонд от 1964 г., като всеки един от тях ще получи функциониращи елементи от превозното средство, в това число ротиращ се регистрационен номер.

Всеки един от представителите на лимитираната серия DB5 Goldfinger ще струва 2.75 млн. лири, като първите доставки към клиентите се очаква да бъдат осъществени през 2020 г. Бъдещите им собственици няма да имат право да ги управляват свободно по пътищата.

За да стане възможно новите 25 бройки да приличат максимално на холивудските, в Астън Мартин работят със специалиста по специалните ефекти Крис Корболд, който е отговарял за ефектите в няколко от филмите за Бонд.

Това, на което собствениците на колите не могат да се надяват, е визуална уникалност. Всеки от новите Goldfinger DB5 ще е в един и същ цвят, покрит с боя „сребърна бреза“ като оригинала от филма.