Начало Автомобили Aston Martin инвестира над $33 млн. в базата си в Гейдън

Aston Martin инвестира над $33 млн. в базата си в Гейдън

45
0
Aston Martin,база,фабрика

Aston Martin инвестира $33,4 млн. в подобрение и разширение на фабриката си в Гейдън в Уоруикшир (Англия). Проектът предшества началото на производството на следващото поколение луксозни автомобили на марката.

Гореспомената сума е само първата фаза от инвестиционния проект. Ще бъдат построени нов отдел за сглобяване на шасита и прототипи, нови офиси, ще бъдат разширени складовете. Общата допълнителна площ ще възлезе на над 10 000 квадратни метра. Очаква се по-голямата част от работата да бъде извършена през 2015 г.

Междувременно Aston Martin набира и персонал – цели 250 души да позиции в инженерния, производствен и маркетингов департаменти.

Инвестицията ни в базата в Гейдън е част от дългосрочната ни стратегия, чиято цел е да станем номер 1 сред британските луксозни марки автомобили. Вече потвърдихме, че през идващите години Aston Martin ще прилага най-голямата инвестиционна програма в 101-годишната история на бранда. Планът е да се вложат $838 млн. в следващото поколение модели на компанията – коментира главният финансов директор Хано Кирнер.

Отговарящият за производството директор Кийт Стантън допълни, че е много щастлив от изпълнението на следващата стъпка в програмата:

Подобренията в нашето вече високоефективно съоръжение в Гейдън са голяма крачка напред. Развитието ще ни позволи да доизпипаме производствения си процес, което на свой ред ще ни даде възможност да сме още по-конкурентоспособни. Целта ни е да сме най-добри в сектора за луксозни спортни коли и новото съоръжение в комбинация с изключителните ни служители ще помогнат за постигането й.