Начало Автомобили Aston Martin очаква да излезе на печалба след 2016 г.

Aston Martin очаква да излезе на печалба след 2016 г.

22
0
Aston Martin V8 Vantage GT

Aston Martin очаква да излезе на печалба след 2016 г. според изданието Аутомотив Нюз Юръп.

Тогава според анализите на компанията се очаква да се видят предимствата и перспективите от петгодишния бизнес план на стойност над 840 милиона долара. Инвестиционната програма се прилага, за да се справя автомобилният производител с предизвикателствата на икономическата среда като цяло в условията на криза.

Уверени сме, че след приключване на инвестиционната фаза, ще имаме стабилни приходи. Очакваме значителна печалба в периода след 2016 г. – коментира главният финансов директор Хано Кирнер.

Aston Martin обявиха, че ще инвестират в нови електрически и електронни технологии в рамките на стратегическото си партньорство с Daimler, сключено през 2013 г. Двете компании ще работят заедно и по развитието на двигатели – основно по създаването на ново поколение V8.

Британският производител, който е собственост на консорциум от кувейтски и италиански частни холдинги, наскоро изостави проекта си за градски автомобил, наречен Cygnet. Очаква се сътрудничеството с Daimler да помогне в конкурирането с Bentley, Porsche и Jaguar Land Rover, които бележат сериозен растеж (особено в Китай) от 2008 г. насам. Брандът страда от липсата не на градски, а на SUV модел, каквито се търсят с повишен интерес от няколко години насам. Според продуктовия шеф Йън Майнардс в компанията са отворени към подобни идеи и евентуална разработка на подобен автомобил.

Целта на Aston Martin е да удвои продажбите си до 2016 г.