Начало Автомобили Aston Martin отбеляза 100-годишния си юбилей и в Женева

Aston Martin отбеляза 100-годишния си юбилей и в Женева

47
0
Aston Martin Rapide S

Aston Martin отбеляза 100-годишния си юбилей и в Женева на 83-ото автомобилно изложение там. Британският производител на луксозни автомобили демонстрира последното допълнение в изцяло подменената спортна гама на марката – Rapide S. Луксозното четириврато GT е реконструирано и преработено така, че да утвърди позицията си на най-красивата и балансирана четириместна спортна кола в света.

Двигателят на новия Rapide S е новият AM11, атмосферен 6-литров V12. Мощността е увеличена със 17% от 470 к.с. при 6000 об/мин до 550 к.с. при 6750 об/мин. Стойността на максималния въртящ момент също е по-висока – 620 Нм при 5500 об/мин. Спринтът от 0 до 100 км/ч се случва за 4,9 сек (с 0,3 сек по-кратко време в сравнение с постижението на предходния модел). Максималната скорост е над 300 км/ч.

Емисиите отработени газове са намалени със 7% – от 355 на 332 г/км. Подобрени са и показателите за разхода на гориво.

Сред останалите забележителни експонати на щанда на Aston Martin няма как да бъде пропуснат новият Vanquish във вариант Centenary, посветен на едновековния рожден ден на марката. Само 100 броя от специалното издание ще бъдат произведени от моделите Vanquish, DB9, Vantage и Rapide S.

Шансът да се притежава подобна частица от историята на Aston Martin е още по-уникален заради факта, че производството е ограничено на само 100 коли от всяка моделна линия – коментира главният изпълнителен директор доктор Улрих Бец. – И преди да е произведен дори един автомобил, фенове и ентусиасти от цял свят правят всичко възможно, за да се сдобият с избрания автомобил.

В Женева бе представен и новият персонализиран сервиз на бранда, наречен Q, който позволява на потребителите да имат сериозна роля в „обзавеждането“ на автомобилите си. Q може да се прилага за стила на екстериора и интериора и предлага безчет възможности за изразяване индивидуалността на клиентите. Благодарение на тази платформа и уникалната VH (Vertical Horizontal) архитектура на Aston Martin възможността да се създаде уникален автомобил почти изцяло по проект на бъдещия си собственик вече е напълно реална.