Начало Автомобили Aston Martin показа DP-100 Vision Gran Turismo

Aston Martin показа DP-100 Vision Gran Turismo

48
0
Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo

Aston Martin показа едно изключително допълнение към много популярната PlayStation3 игра GranTurismo 6 (GT6) – изумителният Design Prototype 100 – DP-100 Vision Gran Turismo.

Моделът е дело на дизайнерския екип на Aton Martin, ръководен от Марек Райхман. Виртуалният суперавтомобил ще е част от играта Gran Turismo 6, която ще е налична от юли – след броени дни. Глобалното му представяне е на фестивала на скоростта в Гудууд (Великобритания) този уикенд.

Дизайнерският екип е започнал от чист лист хартия разработката на проекта. Конструктори и инженери са работили в продължение на 6 месеца, за да създадат най-новото допълнение към състезателните коли в играта.

DP-100 Vision Gran Turismo е с туинтурбо V12 средноразположен двигател с до 800 к.с. При създаването му са приложени голяма част от техниките, използвани и за серийните автомобили на Aston Martin – от направени на ръка скечове до 3D моделиране. Всичко е изпипано до най-малки подробности.

DP-100 Vision Gran Turismo бе напрегнат, но въпреки това вълнуващ проект за екипа ни в Гейдън – коментира Райхман. – Неща като революционната „активна аеродинамика” на автомобила са използвани не само за подобряване на формата, но и за подобряване на функциите й в играта. Част от детайлите пък вероятно ще бъдат откривани в бъдещи спортни модели на бранда, така че важността на проекта не бива да бъде подценявана.

Aston Martin работи в сътрудничество с PlayStation за популярната игра от дълго време. В предишни версии на Gran Turismo са използвани DB7 Coupe и Volante.