Начало Video Aston Martin отбелязва 50-ата годишнина на On Her Majesty’s Secret Service

Aston Martin отбелязва 50-ата годишнина на On Her Majesty’s Secret Service

162
0

Aston Martin DBS Superleggera е най-новият автомобил, вдъхновен от световноизвестния таен агент на Нейно величество Джеймс Бонд. Компанията от Гейдън ще отбележи 50-ата годишнина от излизането по кината на шестия филм за притежаващия лиценз 007 Бонд с лимитирана версия на модела. Премиерата на On Her Majesty’s Secret Service („В тайна служба на Нейно величество”) се състои на 13 декември 1969 г. В ролята на прочутия агент е Джон Лейзънби, който играе Бонд само веднъж.

Специалната серия на DBS Superleggera е в маслинено зелено, за да пасва на оригиналния Aston Martin DBS от 1969 г.

Историята отпреди половин век изпраща Бонд да се бори срещу злодея Блофелд. А DBS е перфектният автомобил за човек, тръгнал да спасява света.

„Марката Aston Martin е неделима част от историята на Джеймс Бонд от включването на DBS в On Her Majesty’s Secret Service. Този автомобил и филмът бяха огромно вдъхновение за екипа, създал специалния ни модел. Новият DBS Superleggera ще е изключителен. Брутален, но елегантен. Създаден да носи духа на DBS от 1969 г., но разполагащ с 5,2-литров туинтурбо V12 двигател със 715 к.с.”, коментира главният изпълнителен директор Анди Палмър.

Позицията на мотора е изчислена така, че да се постигне оптимизиране центъра на тежестта и разпределението на теглото. Той придава изключителен характер на автомобила, особено в по-агресивните режими на управление. Специалният DBS Superleggera е със специална броня – отличителна реплика на оригиналната.

Интериорът е изпълнен с черна кожа с акценти в сиво и червено, също като този на DBS-а от 1969-та.

Лимитираната версия на автомобила ще е 50 броя. Всеки, който купи колата, ще може да избере специално куфарче за напитки. От Aston Martin отбелязват обаче, че шампанското е отговорност на новия собственик на DBS Supeleggera! Куфарчето е забележително и само по себе си, и събира две бутилки плюс четири чаши за пенливата течност.

Сред вдъхновените от Бонд автомобили на Aston Martin са още Goldfinger B5 и DB9 GT Bond Edition. Цената на новото попълнение DBS Supeleggera ше е 300 007 британски паунда (малко над 380 000 долара). Очаква се първите доставки да се осъществят през четвъртото тримесечие на 2019 г.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.