Начало Video Aston Martin отбелязва 50-ата годишнина на On Her Majesty’s Secret Service

Aston Martin отбелязва 50-ата годишнина на On Her Majesty’s Secret Service

183
0

Aston Martin DBS Superleggera е най-новият автомобил, вдъхновен от световноизвестния таен агент на Нейно величество Джеймс Бонд. Компанията от Гейдън ще отбележи 50-ата годишнина от излизането по кината на шестия филм за притежаващия лиценз 007 Бонд с лимитирана версия на модела. Премиерата на On Her Majesty’s Secret Service („В тайна служба на Нейно величество”) се състои на 13 декември 1969 г. В ролята на прочутия агент е Джон Лейзънби, който играе Бонд само веднъж.

Специалната серия на DBS Superleggera е в маслинено зелено, за да пасва на оригиналния Aston Martin DBS от 1969 г.

Историята отпреди половин век изпраща Бонд да се бори срещу злодея Блофелд. А DBS е перфектният автомобил за човек, тръгнал да спасява света.

„Марката Aston Martin е неделима част от историята на Джеймс Бонд от включването на DBS в On Her Majesty’s Secret Service. Този автомобил и филмът бяха огромно вдъхновение за екипа, създал специалния ни модел. Новият DBS Superleggera ще е изключителен. Брутален, но елегантен. Създаден да носи духа на DBS от 1969 г., но разполагащ с 5,2-литров туинтурбо V12 двигател със 715 к.с.”, коментира главният изпълнителен директор Анди Палмър.

Позицията на мотора е изчислена така, че да се постигне оптимизиране центъра на тежестта и разпределението на теглото. Той придава изключителен характер на автомобила, особено в по-агресивните режими на управление. Специалният DBS Superleggera е със специална броня – отличителна реплика на оригиналната.

Интериорът е изпълнен с черна кожа с акценти в сиво и червено, също като този на DBS-а от 1969-та.

Лимитираната версия на автомобила ще е 50 броя. Всеки, който купи колата, ще може да избере специално куфарче за напитки. От Aston Martin отбелязват обаче, че шампанското е отговорност на новия собственик на DBS Supeleggera! Куфарчето е забележително и само по себе си, и събира две бутилки плюс четири чаши за пенливата течност.

Сред вдъхновените от Бонд автомобили на Aston Martin са още Goldfinger B5 и DB9 GT Bond Edition. Цената на новото попълнение DBS Supeleggera ше е 300 007 британски паунда (малко над 380 000 долара). Очаква се първите доставки да се осъществят през четвъртото тримесечие на 2019 г.