Начало Автомобили Aston Martin ще празнува стогодишнината си с поредица специални събития

Aston Martin ще празнува стогодишнината си с поредица специални събития

41
0
Aston Martin

Aston Martin ще празнува през 2013 г. стогодишнината си с поредица от специални събития. Британската компания за луксозни спортни автомобили ще отбележи едновековния си юбилей с най-силната гама досега в историята си с наскоро представените Vanquish и новото DB9. Двамата модела се радват на световно признание, а в случая с Vanquish – и на многобройни престижни награди.

На 15 януари 2013 г. се навършват точно 100 години от официалното инкорпориране на компанията. По този случай най-старият оцелял Aston Martin – A3 – и един нов Vanquish ще бъдат част от фотосесия в Хеникър Мюс в Челси, родният дом на Aston Martin. Там ще бъде открит и възпоменателен плакет.

Основната част от празненствата ще е едноседмичен фестивал от 15 до 21 юли догодина. Част от събитията през нея ще са в централата в Гейдън, като ще има и обиколки на фабриката. На 20 юли ще се проведе парти за рождения ден на марката с 1000 гости. Посветен на юбилея конкурс ще се състои в централен Лондон на 21 юли. Любителите на Aston Martin и на автомобилите като цяло ще могат да разгледат стоте най-иконични автомобили на бранда и близо 1000 Aston Martin-а – най-голямото събиране на модели на марката.

Интересно събитие ще е обиколката с основна тема Джеймс Бонд, чийто маршрут ще премине през места в Англия и Уелс с особено значение за най-прочутия таен агент на Нейно величество кралицата. Ще има спирки в Шотландия и шест европейски държави. Aston Martin ще е със специално присъствие на прочутия конкурс в Пебъл Бийч, Калифорния.