Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин става главен спонсор на Ред Бул от 2018 г.

Астън Мартин става главен спонсор на Ред Бул от 2018 г.

188
0

Астън Мартин ще бъде основен спонсор на екипа на Ред Бул от 2018 г., обявиха официално от екипа на Дитрих Матешиц. Компанията започна партньорството с тима на „биковете“ от 2016  г., като сега то преминава на по-високо ниво. От следващия сезон отборът ще се казва Астън Мартин Ред Бул Рейсинг.

Като част от споразумението, в Милтън Кийнс, където е базата на Ред Бул, бе създаден нов високотехнологичен център, в който ще бъдат разработвани новите проекти за суперколи на Ред Бул и Астън Мартин. В него ще работят повече от 100 служители.

„Нашето иновативно партньорство с Астън Мартин е пионерски проект още от първия ни ден на съвместна работа, заяви спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

– Създавайки забележително успешния суперавтомобил Aston Martin Valkyrie заедно през 2016 г., ние удължаваме нашето партньорство тази година и сме щастливи тимът да се състезава под името Астън Мартин Ред Бул Рейсинг за 2018 г.“

Изпълнителният директор на Астън Мартин Анди Палмър заяви, че компанията досега се е възползвала от сътрудничеството с Ред Бул и добави, че тя продължава да има сериозен интерес към новите правила за двигателите във Формула 1, които трябва да влязат в сила от 2021 г.

Той подчерта, че Астън Мартин би имал интерес да влезе в Гран при със свой собствен двигател, само ако технологиите и разходите са поставени под контрол. Палмър не иска компанията да влиза в една война на двигатели без ограничения.