Начало Автомобили Aston Martin Vantage GT4

Aston Martin Vantage GT4

74
0

Посредством своето поделение за моторни спортове Aston Martin представиха състезателната спецификация, Vantage GT4, базирана на най-новото спортно луксозно купе Vantage с 4.7-литров V8 агрегат. Новият Vantage GT4 надгражда над успеха на своя предшественик – 4.3-литровия Vantage N24 – като бе в процес на развитие в продължение на шест месеца.

4.7-литровият V8 двигател притежава система за управление, пренастроена за състезателна употреба. Освен това има и спортна система за отработените газове. Иначе стандартната система за сухо мазане е запазена.

Шасито е оборудвано с усилена стоманена клетка и състезателни седалки Recaro. Освен това има и специален спортен волан с механизъм за бързо сваляне. Мерките за безопасност във Vantage GT4 се изразяват в шестточкови колани, както и специална пожарогасителна система Lifeline Zero 360.

Окачването също е преминало през съществени промени, така че да подобри управлението. Vantage GT4 притежава и по-големи предни дискове с оптимизирана система за охлаждане. Уникалните предни и задни магнезиеви колела са стандартно оборудвани с гуми Yokohama A048-R.

Клиентите ще имат правото да избират между ръчна и sportshift автоматична трансмисия с педалчета зад волана. И двете предавателни кутии са с двоен керамично-метален съединител Valeo, както и с ултралек маховик. Това изглежда оптималната комбинация за Aston Martin.