Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин пред завръщане във Ф1

Астън Мартин пред завръщане във Ф1

68
0

Производителят на спортни коли Астън Мартин може да се завърне във Формула 1 като партньор на екипа на Ред Бул, съобщава британското издание „Аутокар“. В момента екипът на Дитрих Матешиц обмисля бъдещето си в спорта и дори дали да остане в него. Според информацията шефовете на Астън Мартин са в преговори с тима на „Биковете“ за възможна сделка, която да спомогне за осигуряването на двигатели на Мерцедес за тима.

Изданието твърди, че като част от споразумението по колите на Ред Бул ще се появи логото на Астън Мартин, като се предполага, че това ще се случи върху кутиите за радиаторите и задното крило. Там където всъщност в момента са разположени логата на Инфинити.

Настоящият договор на Ред Бул с Рено за доставка на мотори изтича в края на 2016 г., но заради слабите задвижващи системи на френската компания в последните 2 сезона, продължаването на партньорството между двете страни е под сериозна въпросителна. Възможно е Рено да напусне Ф1 или да остане в спорта с цял екип, закупувайки този на Лотус.