Начало Формула 1 AT02 – надеждата на Алфа Таури за сезон 2021

AT02 – надеждата на Алфа Таури за сезон 2021

2024
0

Отборът на Алфа Таури показа болида си за предстоящия сезон във Формула 1. Второто представяне за сезон 2021 също бе онлайн. То, както и миналата година, бе с акцент върху модната марка на концерна на Дитрих Матешиц, от която дойде името на отбора. Цялата презентация отне около 3 минути и половина, след което екипът публикува снимки на болида. Клипът за презентацията е заснет в новия шоурум на Алфа Таури в Залцбург, Австрия.

От отбора отбелязаха, че целта му за новия сезон ще е да отиде в предната част на средата на колоната, където битката е особено ожесточена. Пилоти на Алфа Таури през 2021 г. ще са Пиер Гасли и Юки Цунода

Гасли дебютира с Торо Росо през 2017 г. В кариерата си досега има подиум и победа – в Гран при на Италия през 2020 г. Цунода ще дебютира тази година в F1. Влизането му във висшата категория идва след титла в японската Формула 4 през 2018-та и трета позиция в миналогодишния шампионат на Формула 2.

„Решението да се състезаваме с Пиер и Юки през 2021 г. бе взето като следствие от философията на Алфа Таури да дава шанс на млади пилоти от програмата за таланти на Ред Бул“, отбеляза шефът на тима Франц Тост. „Затова и Юки получава тази възможност. Пилотският ни тандем е комбинация от опит пилот, който може да помогне на новобранеца да се развие по-бързо. Същевременно ще имаме възможност да се борим за добри резултати. Смятам, че този състав ни дава най-добър шанс да постигнем целите си.“

Гасли заяви, че е готов да поеме ролята на отборен лидер. Отбеляза също така, че Цунода е много бърз пилот, който ще помогне на Алфа Таури да продължи прогреса си.

„Ще работим заедно за постигането на тази цел. Наистина вярвам, че миналата година бе най-добрата в историята на тима – по отношение на това как се трудихме, на развитието и представянето, как се справяхме по време на състезателните уикенди. Винаги искам повече и съм сигурен, че можем да постигнем страхотни неща през 2021-ва“, допълни французинът.