Начало BG спорт Атанасов и Янакиев са автомобилисти №1 на Варна

Атанасов и Янакиев са автомобилисти №1 на Варна

219
0
Автомобилисти номер 1 на Варна за 2019 г.
Снимки: Николай Каразлатев

Рали състезателите Йордан Атанасов и Янаки Янакиев станаха автомобилисти номер 1 на Варна за 2019 г. През миналата година екипажът спечели шампионската титла в Балканския рали трофей – Зона Балкани в клас ERT2.

Купата получи Янаки Янакиев по време на традиционната церемония, организирана в МОЛ-Варна вчера от Кристиан Димитров, директор на дирекция „Спорт“ в Община Варна. Атанасов не присъства поради бизнес ангажименти в чужбина.

Купи и грамоти получиха също и други пилоти и навигатори, участвали в националния ретро рали шампионат през изминалата година. Стефан Друмев и Лиляна Максимова взеха своите отличия за първо място в генералното класиране на ретро рали шампионата.

Веселин Ковачев получи своята купа за първото място в дисциплината Слалом. Авто Мото Ретро Клуб Варна спечели първото място в отборното класиране на националния ретро рали шампионат през 2019 г. Купата за първото място при отборите получи председателя на клуба – Марин Маринов.

Призове имаше и за електромобилен клуб Варна, организирал първото Еко рали в морската столица, както и за национален клуб Трабант, представил най-атрактивното авто шоу за 2019 г.

То бе по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена. В него са участвали 80 източногермански коли от емблематичната марка, една от които реално се е врязала в импровизираната стена и е успяла да я разбие.