Начало Рали Аткинсън се надява с добро представяне в Мексико да получи още WRC...

Аткинсън се надява с добро представяне в Мексико да получи още WRC стартове

25
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън ще се постарае да си спечели повече кръгове в световния рали шампионат с представянето си в предстоящото рали Мексико.

Австралийският пилот е един от тримата, които ще се състезават с Хюндай i20 WRC в третия кръг от тазгодишното първенство. Той работи заедно с Юхо Ханинен и Бриан Буфие по развитието на автомобила през миналата година и направи следващата стъпка заедно с финландеца в програма на отбора.

Знам, че имам доста – и то хубави – години пред себе си и съм невероятно мотивиран. Толкова голяма пауза (почти цяла година без WRC стартове – б.р.) те кара да осъзнаеш какво искаш. И аз знам, че искам да се състезавам във WRC. Сега ни предстои Мексико и рали Австралия към края на годината. Би било чудесно да направя още някои стартове между тези две надпревари. Надявам се представянето ми в Мексико да увеличи шансовете ми в това отношение – коментира Аткинсън пред wrc.com.

Крис има забележително представяне в досегашните си участия в Мексико. Той бе втори в ралито през 2008 г., шести през 2013-та. Това го превърна в повече от логичен избор при избора на екипажи за надпреварата. В Хюндай този сезон има един постоянен титуляр – Тиери Нювил, втората (а в отделни случаи като Португалия например – и третата) кола се карат от допълнително избран от екипа пилот. В Алценау работят с Аткинсън, Ханинен и Дани Сордо.

Аткинсън вече приключи с подготовката за Мексико. Тя се състоеше в тест в Южна Испания. Крис продължава да е впечатлен от направения с i20 WRC прогрес в рамките само на два месеца от началото на годината:

Автомобилът се подобрява непрекъснато, което е страхотно. Отборът се труди постоянно да прави все нови и нови неща, както и да продължи да се учи. Направихме няколко големи крачки напред след сама две надпревари и смятам, че можем да стигнем до финала, дори да вземем точки освен събирането на информация в Мексико – това би било наистина страхотно – допълни той.