Начало Рали Аткинсън щастлив от поканата на Ситроен да кара DS3 WRC в Мексико

Аткинсън щастлив от поканата на Ситроен да кара DS3 WRC в Мексико

37
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън ще кара Ситроен DS3 WRC в рали Мексико, като той самият остана особено изненадан от поканата, но я прие с удоволствие.

Възможността се появи, след като се оказа, че Халид ал Касими няма възможност да участва в състезанието.

Наистина беше изненада. Не очаквах нещо такова, но пък на колко пилоти могат да се обадят, за да се свърши работата на толкова високо ниво – зарадва се Аткинсън. – Ситроен са видели какво мога и това със сигурност е изиграло роля за решението им. Не съм карал заводски автомобил от Субару насам. Подкрепата в тим като този на Ситроен е прекрасна. Познавам някои от инженерите им и няма да съм съвсем бос в ситуацията. Ще тестваме в Европа след около две седмици и после заминаваме директно за Мексико.

Аткинсън кара за Ситроен във Финландия миналата година, а през 2009 г. с C4 WRC се класира пети за Ситроен Джуниър в Ирландия. Пилотът бе част от тима на Субару от 2004 до 2008 г. След това кара в различни шампионати, а през 2012-а имаше участие и за тима на Кен Блок в Мексико, както и за Моторспорт Мини Португалия.

Надявам се на още няколко състезания тази година. Искам да участвам и в рали Австралия. За момента няма нищо уредено, но има още няколко месеца, така че нещата могат да се случат – допълни Атко.