Начало Рали Аткинсън във възторг от Фиеста RS WRC след тестовете си с колата

Аткинсън във възторг от Фиеста RS WRC след тестовете си с колата

110
0
Крис Аткинсън,Петер Солберг,Субару

Крис Аткинсън проведе първи тестове с Форд Фиеста RS WRC в подготовка за предстоящото си участие в рали Мексико. 32-годишният австралиец има 67 надпревари в кариерата си, но на практика остана извън световния шампионат от оттеглянето на Субару в края на 2008 г.

Тренировките на Аткинсън бяха в Грейстоук във Великобритания. Опасенията му за наличие на сняг или лед (както се случи с Мико Хирвонен например в Испания) не се оправдаха. Основната задача пък бе пилотът да се опита да намери ритъм и да свикне с автомобила, който е напълно различен от последните модели, управлявани от Крис.

Огромно облекчение е да се върна във WRC. Това е шампионатът, в който всички искат да участват. Ще се опитам да направя 3-4 ралита този сезон. Дори едно състезание обаче е фантастично постижение, особено след като си бил на пейката толкова дълго. За първи път карах една от новите коли с 1600-кубикови двигатели, както и за първи път се качих във Форд WRC – заяви Аткинсън в интервю за autosport.com.

Пилотът призна, че му е отнело малко да време да свикне с новостите в автомобила, но определено харесва поведението и характеристиките му:

Тази кола спечели в Швеция, водеше в Монте Карло. Прецизността й е страхотна, сцеплението – изумително. На втория ден от теста вече бях свикнал с нея и я обожавах.

Крис не е сигурен какво може да постигне в Мексико, въпреки че му се иска пак да е близо до най-бързите и Себастиен Льоб в частност.

Последния път финиширах само на минута от него. Но наистина не знам какво да очаквам. Съперниците ми непрекъснато карат тези автомобили, на мен ще ми е за първи път. Иначе по принцип вървя хубаво в Мексико, дано си припомня и някои от пътищата там – добави Аткинсън.