Начало Други Ауди №1 увеличи преднината си в 24 часа на Льо Ман (видео)

Ауди №1 увеличи преднината си в 24 часа на Льо Ман (видео)

33
0
24 часа на Льо Ман,Ауди

Ауди №1 увеличи преднината си в битката за тазгодишните 24 часа на Льо Ман. Другият автомобил e-tron quattro пък намали разликата спрямо движещото се на втора позиция Порше №20.

Марк Жене затвори с обиколка Порше-то в 8:45 часа местно време по време на 18-ия час от състезанието. Испанският пилот бе привикан по спешност след катастрофата на Люк Дювал в сряда, но върви чудесно в екипажа на Том Кристенсен и Лукас ди Граси. Разликата намаля при спирането на Жене в бокса за гориво, но се възстанови, когато Марк Уебър направи своя питстоп.

Ауди №2 пък бе най-бързият автомобил на трасето. Марсел Фаслер се постара да навакса изгубените малко по-рано заради технически проблеми двайсетина минути. Той поддържаше постоянно темпо с около 5-6 секунди по-добро от това на Уебър с Порше-то. Скоростта му кара наблюдатели да предвиждат, че отборът от Инголщадт може да се поздрави с двоен успех, ако e-tron quattro продължи така през оставащите няколко часа.

Лидерството в LMP2 и GTE Pro се промени. Във втория по сила клас Лижие-то на OAK №35 бе прибрано в бокса малко преди изтичането на 19-ия час. Начело излезе друго Лижие – №46.

В GTE Pro води Ферари №51. Астън Мартин №98 е с проблем в управлението.