Начало Автомобили Audi може да постигне целта си да продава 2 млн. автомобила годишно...

Audi може да постигне целта си да продава 2 млн. автомобила годишно преди 2020 г.

57
0
Audi,завод,производство

Audi може да постигне целта си да продава 2 милиона автомобила годишно преди 2020 г., заяви главният изпълнителен директор на компанията Рупърт Щадлер. За това ще помогнат обновените модели и новите SUV-ове на марката.

Брандът с четирите ринга реализира 44% от общите си продажби в Европа, където се очаква нивата на търговия да са стабилни. Щадлер е оптимист и относно пазара в Китай, въпреки намаляването на търсенето там вследствие на забавящия се икономически растеж. Той каза, че автомобилният производител „има добър потенциал”.

През 2014 г. Audi и Mercedes-Benz на Daimler намалиха сериозно преднината на BMW в сегмента на луксозните автомобили. Те се борят да задминат баварския концерн по този показател до края на десетилетието. Audi бе с увеличение от 11% в продажбите за миналата година – реализира рекордните 1,74 милиона коли. Ръстът се изразява в двуцифрени числа през четири от последните пет години. За 2015-та се очаква продажбите да бъдат подпомогнати допълнително от Q7 и R8. От 2016 г. нататък Audi ще произвежда също така Q1 и планира въвеждането на Q8 преди 2020 г.

Производителят от Инголщадт очаква продажбите през първите два месеца на 2015 г. да са много добри вследствие на многобройни поръчки от края на 2014 г. Щадлер заяви, че търсенето в Китай, където Audi реализира около една трета от автомобилите си, остава „на високо ниво”. Той смята, че тази година марката може да отбележи 9% ръст там при 7-процентно увеличение за миналата. CEO-то на Audi призна, че конкуренцията в Китай е станала по-ожесточена, но не открива тенденция на сериозен спад в търсенето на по-големите модели на бранда. В Съединените щати, които са най-големият световен пазар на премиум автомобили, Audi преследва 300 000 продажби. Първоначалната цел бе 200 000 броя до 2018 г., но компанията предвижда изпълнението й в по-ранен срок и съответно коригира останалите си разчети.

Щадлер съобщи също така, че проектът за SUV на Lamborghini – Urus – ще бъде отложен, тъй като производството му все още не е одобрено от борда на VW Group. Моделът бе показан преди три години в Китай. Решение за него трябва да бъде взето тази година.