Начало Автомобили Audi увеличи производството на A3 Sportback e-tron до 50 коли дневно

Audi увеличи производството на A3 Sportback e-tron до 50 коли дневно

51
0

Audi увеличи производството на A3 Sportback e-tron до около 50 коли дневно. Компанията прави първия си плъг-ин модел в основния завод в Инголщадт (Германия).

– Започнахме производството на A3 Sportback e-tron през лятото. По-голямата част от процеса на асемблиране е интегриран в поточната линия на A3. Не е необходим отделен конвейер. Това демонстрира гъвкавостта и ефективността на производствените ни планове – коментира отговарящият за производството член на борда на Audi доктор Юбер Валтл.

С Audi A3 Sportback e-tron автомобилният производител участва пълноценно в мобилността на бъдещето. Компактният автомобил с пет врати е с 1.4 TFSI двигател и 75 kW електрически мотор, като резултатът е обща мощност 150 kW (204 к.с.).

Колата е със спортно представяне, но въпреки това консумацията на гориво е само 1,5 литра на 100 километра (35 грама CO2 на километър). Audi A3 Sportback e-tron може да измине до 50 километра само на електричество и до 890 км в комбиниран режим на движение.

– Първо увеличихме производството на Audi A3 Sportback e-tron на 30 автомобила дневно, като това стана през септември. Сега пикът е около 50 коли. Но разполагаме и с допълнителен капаците – допълни Валтл.

Безопасността е основен приоритет на Audi и всички служители, работещи по автомобилите, са получили специални технически инструкции за новите технологии. Някои от тях са с квалификация електротехници за автомобилни технологии.