Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ауди чака отговор от Сайнц до средата на април, Еди Джордан: Догодина...

Ауди чака отговор от Сайнц до средата на април, Еди Джордан: Догодина в Астън Мартин може да има двама испанци

5983
0
Фернандо Алонсо, Карлос Сайнц
Фернандо Алонсо и Карлос Сайнц; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Бъдещето на Карлос Сайнц във Формула 1 се обсъжда широко след успеха на испанския пилот в Гран при на Австралия. Според информация на немското издание Ауто Мотор унд Шпорт той има оферта от Ауди. Тя обаче не е безсрочна – в компанията, която наскоро придоби изцяло Заубер, очаквали отговора на Сайнц до средата на април тази година.

Твърди се, че от настоящите отбори в Гран при Сайнц се е съсредоточил върху три възможности: Ред Бул, Мерцедес и Астън Мартин. Екипите от Милтън Кийнс и Бракли са най-големите (заедно с Ферари) тимове във Формула 1. Астън Мартин се развива бурно през последните години с амбицията да се присъедини към тази група не само като размери и инфраструктура, а и като възможности да участва в битки за победи и шампионати.

Името, което се преплита с това на Сайнц при всички изброени варианти, е това на Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион е пилот на Астън Мартин в момента. Тази седмица се появи информация, че Кристиан Хорнер иска да го привлече в Ред Бул, при това за съотборник на Макс Верстапен. Тото Волф от Мерцедес също го посочи като опция за ръководения от него тим.

На този фон е любопитно, че Сайнц е получил оферта от Ауди преди време, макар и да не е ясно точно кога. Смята се, че компанията от Инголщадт вече е постигнала споразумение за втория кокпит в тима – с Нико Хюлкенберг

Това обаче е само едната теория. Според Еди Джордан например Сайнц може да стане част от испански тандем в Астън Мартин.

„Аз съм приятел с баща му и след финала на състезанието му изпратих съобщение. След около 12 часа или колкото време там му отне да си прочете съобщенията на телефона, тъй като беше на другия край на света, Сайнц старши ми отговори много мило“, разказа Джордан в подкаста Formula for Success.

„В началото, когато Карлос поведе, чух един от коментаторите да се чуди дали от Ферари няма да пуснат [Шарл] Льоклер напред. Казах си, че изобщо не бива да правят такова нещо, защото тази победа си бе негова. Той търси възможно най-доброто място за себе си. Карлос е ключова фигура на пазара на пилоти. Не забравяйте, че той започна кариерата си в Торо Росо. Затова ще е сред вариантите за Ред Бул, ако те загубят Макс [Верстапен] или искат да заместят [Серхио] Перес.“

„Не бива да се изненадвате обаче ако видите и изцяло пилотски тандем в Астън Мартин догодина. Запомнете, че сте го чули първо от мен!“, коментира още Еди Джордан

„В това вярвам. Нямам твърди доказателства. Но вярвам, че ако няма място за него в Ред Бул, то ще го видим при Фернандо в Астън Мартин. Много често усещането ми е напълно различно от това на другите хора. Понякога уцелвам. Друг път тотално обърквам всичко. Но пък звучи хубаво“, допълни бившият собственик и шеф на Джордан в F1.

Усещането на Еди Джордан е различно и от едно издание на подкаста до следващото. Наскоро той обясни, че възприема купуването на яхта от страна на Алонсо по-скоро като знак, че двукратният световен шампион клони към „пенсиониране“.