Начало Автомобили Ауди е лидер по продажби на 4х4 автомобили

Ауди е лидер по продажби на 4х4 автомобили

277
0

Марката Audi се оказа лидер в продажбите на автомобили с перманентно задвижване на четирите колела в световен мащаб:
• 316.824 произведени автомобили с „quattro“ задвижване през 2009- та година
• В годината на 30- годишния си юбилей технологията „quattro“ е най-успешната в света

Нито един от производителите от премиум сегмента не продава повече автомобили със задвижване 4х4 от Audi. През изминалата година автомобилният производител от Инголщат е произвел 316.824 автомобила с „quattro“ задвижване. Така близо 1/3 от всички произведени автомобили на Audi за миналата година са оборудвани с успешната технология за перманентно задвижване на четирите колела. Водещият Allrad модел е Audi Q5 с 109.117 произведени автомобила.

Марката Audi спечели „quattro“ надпреварата и в Германия. В цялата страна са продадени 72.049 автомобила с „quattro“ технология. В юбилейната за „quattro“ година два модела са отличени и за „Allrad на годината“. Читателите на списанието „AUTO BILD ALLRAD“ гласуваха за Audi A4 quattro и новия Audi A8.
„През 2010- та ще отбележим 30 години от създаването на quattro технологията, чиято успешна история продължава и до днес“, каза Михаел- Юлиус Ренц, управител на отдел продажби на AUDI AG Германия. „Ние сме особено щастливи, че читателите на AUTO BILD ALLRAD отново отличиха моделите ни за най-добри „quattro“ автомобили в техния клас“. Ренц благодари на читателите и взе наградата в навечерието на пресконференцията по повод автомобилното изложение в Лайпциг.

„Преди години ние доказахме пионерския си дух по категоричен начин- като създадохме Ur-quattro технологията. През годините ние доразвиваме технологията и еднозначен пример за това е Kronenrad- среден диференциал, който за първи път стана част от оборудването на RS5. Така от създаването на технологията за перманентно задвижване на четирите колела изминаха 30 години, но тя отдавна се възприема и за технологията на бъдещето“.

На 3- март 1980 година на автомобилното изложение в Женева е представено първото Audi quattro. От този ден започна успешната история на „quattro“ технологията само в областта на състезателния спорт, но и на улицата. Технологията е една от водещите компетенции на автомобилния производител от Инголщат.

Две отличия в конкурса „Allradauto на годината“

• Водещи позиции за Audi A4 quattro и новия Audi A8
• Audi Q5 и R8 на второ място в класa
• Гласували са повече от 116.000 читатели на AUTO BILD ALLRAD

Нова двойна победа за Audi: за пети пореден път модели на марката с четирите кръга печелят отличието „Allradauto на годината“. Този път читателите на реномираното списания избраха Audi A4 quattro и новия Audi A8. Връчването на наградите се състоя в навечерието на пресконференцията по повод автомобилното изложение в Лайпциг.

Audi A4 quattro спечели в категорията „Allrad-лек автомобил с цена от 25.000 до 40.000 евро“, а новият Audi A8 в класа „Allrad- лек автомобил с цена над 40.000 евро“. Успехът за марката е допълнен от вторите места на Audi Q5 в категорията „Високо проходим автомобил и SUV с цена от 25.000 до 40.000 евро “ и на Audi R8 за „Allrad Coupe и спортен автомобил“. С тези резултати марката Audi и през тази година е една от най-успешните според читателския избор.
През 2010 година 116.336 читатели са гласували между 138 автомобила в 10 различни категории.