Начало Автомобили Audi представя електрическия e-tron и най-мощните дизелови SQ7 и SQ8 на автосалона

Audi представя електрическия e-tron и най-мощните дизелови SQ7 и SQ8 на автосалона

415
0

Вносителят на Audi Порше БГ отбеляза началото на Автомобилен салон София 2019 с представяне на ключовите си модели за тази година. Посетителите на изложението могат да видят изцяло електрическия модел на марката e-tron, мощните спортни SUV-ове SQ7, SQ8 и SQ5. RS серията на бранда, която тази година чества 25-годишнина, е отбелязана със спортния RS5 и RS3. Своят дебют в България отбеляза новият Audi A6 allroad quattro.

Изпълнителният директор на Порше БГ Маркус Татцер откри щанда на марката Audi. Посетителите на автосалона ще могат да видят най-атрактивните и актуални модели на Audi в периода 12 октомври – 20 октомври. Всички изложени модели имат системата за задвижване на четирите колела quattro.

Маркус Татцер
Маркус Татцер; снимка: Порше БГ

„Щастливи сме да представим акцентите на Автомобилен салон София 2019 в лицето на електрическия флагман модел на марката Audi – e-tron, както и на спортните топмодели на моделното Q-семейство – SQ7 и SQ8 TDI“

„Само за последните няколко години автомобилният бранш се промени в измеренията, в които това се случи в рамките на предходните 20 години. Това означава, че трябва да бъдем по-добри и по-иновативни в производствените процеси, при това в много съкратени срокове за развитие. Посветени сме на тази наша цел, за да може брандът Audi да продължи да бъде една от марките, която ще определя стандартите на бъдещето в автомобилната индустрия“, заяви господин Татцер.

„Ето защо днес ви представяме и нашето решение за електромобилност на бъдещето, проекта “Moon”. Той е бранд на Порше Холдинг Залцбург и има за цел да развива електрическата мобилност чрез създаване на мрежа от станции за зареждане на електрически превозни средства и система за тяхното функциониране.“

Лъчезар Георгиев, Ауди, Порше БГ
Лъчезар Георгиев; снимка: Порше БГ

„С разнообразието на актуалното продуктово портфолио на марката отговаряме на всички желания на нашите клиенти и безапелационно доказваме, че Audi e марка, която поставя жалони. През следващите години определящи ще бъдат повишаващите се екологични изисквания и затова марката планира въвеждането на 30 електрически модела до 2025, от които 20 – изцяло електрически. Радваме се да покажем на българските фенове изцяло електрическия модел e-tron. Той задава нови стандарти и не прави никакви компромиси с очакванията за комфорт и функционалност на клиентите в луксозния сегмент“, допълни Лъчезар Георгиев, бранд мениджър Audi.

Изцяло електрическият e-tron е водещият акцент не само за стратегическото бъдеще на марката, но и на щанда на автосалона

Той впечатлява с два електродвигателя, които се грижат за мощното задвижване на автомобила и ускоряват електрическия SUV модел от място до 100 км/ч с изумителна бързина. Динамиката при потегляне е сравнима с тази при спортните автомобили. Максималната му мощност е 408 к.с., а пробегът му надхвърля 400 км.

Акцент при електрическия модел са също така и предлаганите като опция виртуални странични огледала – иновация в серийното автомобилостроене. В допълнение уникалната технологична възможност на e-tron да бъде зареждан на свръхмощна станция – до 150 киловата, е важно удобство, което значително намалява времето за зареждане.

Спортните SUV модели SQ7 и SQ8 също са забележителни

Битурбо V8-двигателят в двата модела е най-мощният дизелов двигател за лек автомобил, който се предлага на европейския пазар към момента. Той съчетава изключителна мощ с впечатляваща икономичност, предлагайки цял набор от високотехнологични решения. Агрегатът генерира мощност 320 кВт (435 к.с.). Благодарение на своите грандиозни показатели, задвижваните от 4.0 TDI-двигател SUV-Coupé се ускоряват като спортен автомобил. Границата от 100 км/ч се достига за едва 4,8 секунди, а електронно ограничената скорост на SQ8 TDI възлиза на 250 км/ч.

Във фокуса на прожекторите на щанда през 2019 година е Audi A6 allroad Quattro. Автомобилът е в своята четвърта генерация и празнува 20-годишен юбилей. Офроуд характерът на този модел е безспорен. Моделът със силно и типично излъчване е емблема в портфолиото на марката. A6 allroad quattro съчетава в себе си предимствата на комби Avant – комфорт и гъвкавост на вътрешния обем, с типични allroad-характеристики като например системата за постоянно задвижване на четирите колела quattro, емоционално изживяване при шофиране и характерен Offroad-дизайн.