Начало Автомобили Audi избра TomTom и AutoNavi за Китай

Audi избра TomTom и AutoNavi за Китай

81
0

Audi ще си партнира с TomTom (TOM2) и AutoNavi в Китай, като в автомобилите на немския автомобилен производител ще бъдат интегрирани системи, отчитащи трафика в реално време.

TomTom Traffic е със специално създаден софтуер за магистрали, основни и второстепенни пътища в Китай. Системата позволява по-бързо придвижване благодарение на изчисленията къде и как да се премине, за да се избегнат големи задръствания, тапи и т.н.

Китай е най-бързо растящият автомобилен пазар в продължение на вече доста години. Властите в страната полагат усилия да улесняват движението на коли, да намаляват както задръстванията, така и замърсяването в сериозно населените градски региони.

Партньорството ни с Audi в Китай е важна стъпка напред за развойната ни стратегия – коментира шефът на трафик отдела в TomTom Ралф-Петер Шафер. – При покупката на нов автомобил навигацията е една от най-често търсените допълнителни системи. С даваната от TomTom информация в реално време шофьорите ще могат да достигат дестинациите си по-бързо. Това ще помогне и за облекчаване на ситуацията по пътищата на Китай.

TomTom и AutoNavi първоначално ще предоставят системи за модела А3.