Начало Formula E News Формула Е: Ауди изпрати колите и оборудването за Рияд

Формула Е: Ауди изпрати колите и оборудването за Рияд

434
0
Ауди e-tron FE06
снимка: Ауди Спорт

Сезон 6 във Формула Е скоро ще започне и отборите се подготвят за първите надпревари – на 22 и 23 ноември в Саудитска Арабия. Ауди събра автомобилите – два e-tron FE06, които ще бъдат управлявани от Даниел Абт и Лукас ди Граси – и необходимото оборудване в 10 контейнера и няколко кутии, които вече потеглиха от Германия. Всичко тежи около 10 тона и бе превозено от централата в Кемптен до летището в Щутгарт, откъдето излетя към Рияд. На 19 ноември в 9 часа сутринта отборите от Формула Е, включително и Ауди, ще получат разрешение да отворят каргото. След това ще започнат да подреждат боксовете си.

Болидите и оборудването всъщност се отправиха на много сериозно пътешествие. След първите две състезания те ще отпътуват директно за Чили и ще продължат по маршрута, начертан от календара за 2019/2020 г. Товарът ще се завърне в Кемптен чак в края на юли догодина след финала на първенството в Лондон, Великобритания. Всяка допълнителна работа по колите ще се върши в боксовете на самите писти.

Абт и Ди Граси също подготвиха „състезателния“ си багаж и го изпратиха към Рияд заедно с останалия товар

Чантата на един пилот съдържа два състезателни овърола, два чифта ръкавици, два чифта обувки, три комплекта огнеупорно бельо, отборен екип, радио системите за комуникация с бокса (всяка се настройва индивидуално според предпочитанията на конкретния състезател). В багажа на Абт има дори лак за коса! Ди Граси пък изпрати с каргото въжето, на което скача преди състезание, за да се съсредоточи.

Надпреварите в Рияд ще са състезания №59 и 60 в историята на Формула Е. Ауди Спорт Абт Шефлер е единственият отбор, който се е състезавал през всички сезони от създаването на шампионата досега с един и същ пилотски тандем. Екипът има 12 победи, 40 подиума, една титла при пилотите (на Ди Граси от сезон 2016/2017) и една при конструкторите (сезон 2017/2018).