Начало Други Ауди начело след 15 часа в Льо Ман, тежка катастрофа и за...

Ауди начело след 15 часа в Льо Ман, тежка катастрофа и за Рокенфелер

28
0
24 часа на Льо Ман,Ауди

Битката между Ауди и Пежо в 24 часа на Льо Ман продължи с пълна сила през цялата изминала нощ. Екипите са с различни стратегии, като френските са с по-добър разход на гориво, но пък немските им съперници наваксват с чиста скорост.

Поредната драма дойде по време на осмия час от състезание и тя отново бе за Ауди. Майк Рокенфелер бе извел колата си (с №1) на втора позиция в колоната, когато катастрофира жестоко след сбутване с Ферари. Излезе кола за сигурност (отломките бяха разпилени по цялата писта) и остана на трасето наистина много дълго време.

Пилотът слезе сам от напълно потрошеното R18, съобщи шефът на Ауди д-р Волфганг Улрих в първите напрегнати минути, когато се очакваха новини за Майк. Състезателят бе откаран в болница и няма сериозни контузии.

Междувременно последното Ауди продължи да води пред три коли на Пежо, а претърпелият тежък инцидент по-рано Алан Макниш отбеляза колко здрави са тези автомобили и благодари на конструкторите за работата им.

Рано сутринта удар извади от надпреварата Пежо-то на Орека, но битката в челото се ожесточава все повече – последният екипаж на инголщадската компания има безкрайно трудната задача да се бори с цели три коли на Пежо.