Начало Автомобили Ауди официално представи А5 Спортбек

Ауди официално представи А5 Спортбек

332
0

Ауди представиха официално новият си модел А5 Спортбек след месеци спекулации и шпионски снимки на колата.

Автомобилът има мек дизайн и прилича доста по-малко на комби-модел, отколкото по-малкото А3 Спортбек. Вратите на модела нямат рамки, което определено изчиства допълнитгелно линиите му.

Според вкуса на клиентите интериорът може да бъде както монотонен, така и силно контрастиращ. Четири самостоятелни места са обградени от изобилие от пространство във вътрешността на А5 Спортбек, а багажникът има обем от 480 литра, което е почти същия капацитет, с който разполага и комби-версията на А4.

Бензиновите варианти на колата ще са три – два от тях ще бъдат оборудвани с двулитров TFSI мотор, разполагащ с 180 к.с. в първата и с 211 к.с. във втората версия, а третият двигател ще бъде 3.2-литров V6, който ще предоставя 265 к.с. Ако предпочитате дизеловите агрегати, много би Ви допаднал  двулитровия TDI мотор, който има особено впечатляващ разход на гориво. Моторът, който има 170 к.с. изразходва само 5.2 литра дизелово гориво на сто километра пробег, като за този разход разбира се помага и системата Start/Stop. Освен него моделът ще се предлага и с още няколко дизелови двигателя – 2.7-литров ТDI (190 к.с.) и 3-литров TDI (240 к.с.).

Следващата година пък от Ауди планират да представят още три нови двигателя за този модел.

Поръчките за новия модел вече се приемат, а базовата му цена е 33 650 евро. Колата ще може да бъде видяна в шоурумите на компанията от септември. Догодина обаче ще бъде показана и по-евтина версия на А5 Спортбек.