Начало Други Ауди отново на върха в 24 часа на Льо Ман

Ауди отново на върха в 24 часа на Льо Ман

113
0
24 часа на Льо Ман,Пежо

Ауди №2 с екипаж Марсел Фаслер/Андре Лотерер/Беноа Трелюе – единственият автомобил на тима след жестоките катастрофи на Алан Макниш и Майк Рокенфелер – удържа убийствената атака на четири коли Пежо и триумфира в 79-ото издание на легендарните 24 часа на Льо Ман. Лотерер пресече пръв финала пред Симон Пажно (Пежо №9, Себастиен Бурде/Педро Лами), като разликата бе по-малко от 16 секунди.

След като видяха карирания флаг, почти всички в боксовете плачеха – победителите от радост, че издържаха на напрежението след два ужасни инцидента, а победените – за пореден път от безсилие, след като не успяха в най-престижната надпревара за издръжливост, при това без да имат техническите проблеми, които ги спряха през миналата година.

Сериозно обсъждане предизвика и тактиката на Пежо да бави автомобила на Ауди. Един от пилотите на френския тим – Антъни Дейвидсън – обаче бе категоричен в Туитър акаунта си, че се чувства обиден, задето който и да било смята, че е в състояние да извърши нещо непочтено на трасето спрямо съперник. Така или иначе Фаслер, Лотерер и Трелюе се справиха с трафика, дъжда, петте излизания на колата за сигурност и непрекъснатите размествания в колоната, за да триумфират на финала.

Трето остана Пежо-то с №8 (Стефан Саразен/Франк Монтани/Никола Минасян), четвърто е №7 (Дейвидсън/Марк Жене/Александър Вурц), а пета – отново кола на френската марка, но на Орека (Никола Лапиер/Лоик Дювал/Оливие Панис).