Начало Автомобили Audi подкрепя жените шофьори

Audi подкрепя жените шофьори

241
0

Преди броени дни стартира кампанията “Audi подкрепя жените шофьори” с началото на курс за майсторско шофиране, организиран със съдействието на Jekov Rally School.

Мастър класът се проведе в базата на рали училището и включваше теоретична част, както и практически упражнения с инструктор Васил Жеков – дългогодишен автомобилен състезател и собственик на школата, заедно със своя баща Павел Жеков.

Инициативата беше популяризирана с интернет и радио кампания, която мотивира жените шофьори да вярват повече в своите умения и ги подканва да се запишат в майсторския курс, за да бъдат по-спокойни и по-информирани на пътя.

Първите участнички, които посетиха курса, преминаха през обстойна теоретична част, а след това им бяха показани основни ситуации, в които шофьорите най-често правят грешки и губят контрол над автомобила.

Въпреки дъждовното време, всяка от тях имаше възможност да седне зад волана на специално пригодения за целта автомобил и, под умелото ръководство на Васил Жеков, да опита да го овладее.

Участничките получиха грамоти от Audi и си тръгнаха не само с нови знания за безопасното майсторско шофиране, но и с огромни усмивки.