Начало Други Ауди показа R18 e-tron quattro за 2014 г.

Ауди показа R18 e-tron quattro за 2014 г.

38
0
Ауди R18 e-tron quattro

Ауди представи R18 e-tron quattro за 2014 г. само седмица, след като шампионатът за състезания за издръжливост (WEC – World Endurance Championship) за 2013 г. приключи. Освен това колата вече е на писта и тестове се провеждат на пистата Себринг във Флорида (САЩ).

Ауди Спорт са създали нов прототип в категория LMP1, който отговаря на промените в техническите правила за 2014 г. Целта на екипа е била и да се постигне максимална ефективност с колата. Проектът започва още през 2012 г., а първото излизане на колата на трасе е от началото на есента на 2013-та.

Началната серия тренировки започна вчера на Себринг, където се изпитват всички нови прототипи на Ауди за Льо Ман.

Достигнахме критична точка в този проект. След създаването на първия прототип, сега в центъра на вниманието са тренировките. Изпитанията са съсредоточени основно върху натрупването на достатъчно километри, координирането на комплексната хибридна система и изпипването на максимално ефективен цялостен пакет. Тази последна версия на автомобила ни е най-сложната досега – коментира шефът на Ауди Моторспорт доктор Волфганг Улрих.

Ауди спечели титлите при пилотите и конструкторите в WEC за втори пореден сезон. Отборът бе пръв и в легендарните 24 часа на Льо Ман, като постигна 12-та победа в най-прочутата надпревара за издръжливост. Спортният отдел на компанията ще представи следващото си поколение хибридни спортни автомобили малко по-късно през декември.