Начало Автомобили Ауди показаха втори е-Tron прототип

Ауди показаха втори е-Tron прототип

100
0

След изключително добрите отзиви за прототипа е-Tron, Ауди дори решиха да произведат малка серия от него. А ето че сега компанията представи и втори е-Tron прототип. Това се случи вчера на автоизложението в Детройт. Колата се казва e-Tron Detroit showcar и е с 27 см по-къса от първата концепция, която бе базирана (поне визуално) на спортния R8.

Това пък породи спекулации, че показаният вчера автомобил е първообразът на малък бъдещ спортен модел на Ауди, който би могъл да носи обозначението R4.

E-Tron Detroit showcar се задвижва от два електромотора – по един за двата моста, като общата им мощност е равностойна на 204 к.с. Естествено и тук въртящият момент е просто умопомрачителен, точно както и при първия е-Tron. При новия прототип неговата стойност е 2650 Нютонметра. Според Ауди, моделът може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди, а максималната му скорост е ограничена на 200 км/ч.

Литиево-йонната батерия, задвижваща двигателите, може да бъде изцяло презаредена за 11 часа посредством стандартен домашен електрически контакт, а при използването на 400-волтов източник на енергия, този процес се съкращава до само два часа. Същевременно колата е снабдена и със система за регенериране на спирачната енергия.