Начало Други Ауди поведе призори в 24 часа на Льо Ман (видео)

Ауди поведе призори в 24 часа на Льо Ман (видео)

32
0
24 часа на Льо Ман,Ауди

Ауди поведе в 24 часа на Льо Ман призори, след като в края на 14-тия час от състезанието Тойота №7 спря на пистата.

Казуки Накаджима контролираше темпото в състезанието преди повредата в електричеството. От отбора уточниха причината за спирането на завоя Арнаж и обясниха, че колата отпада от надпреварата, като по-късно ще бъдат правени анализи, за да се доуточни причината.

Сърцето ми се къса. Не знам какво да кажа. Страшно съжалявам за отбора и за всички хора, които ни подкрепят. Правехме страхотно състезание, докато се появи повредата. Водехме, демонстрирахме страхотно темпо. Някак помислих, че може този път да се получи – и тогава се случи. Но това е Льо Ман и ние приехме предизвикателството. Ще опитаме пак – коментира разочарованият Накаджима.

Това изведе Ауди №2 напред пред Порше №20 и Ауди №1. Битка се водеше за втора и четвърта позиция, докато в 16-ия час №2 се оказа с технически грижи. Автомобилът бе зареден и след това Марсел Фаслер – избутан в бокса (при аванс от над две обиколки). Докато механиците работеха да поправят автомобила, №1 излезе напред и 17 часа след началото – и след трудностите през седмицата – поведе колоната.

Порше е на втора позиция, на почти 1:54 мин, следвано от Ауди №2 – на 2 обиколки от водещите си съотборници.

В LMP2 Лижие-то на ОАК Рейсинг №35 продължава да води.