Начало Автомобили Ауди представиха официално изцяло новото А8

Ауди представиха официално изцяло новото А8

138
0

Днес сутринта в Маями на официална церемония Ауди представиха изцяло новата си луксозна лимузина А8.

Новият модел има идентично тегло с това на предшественика си, но е с 5см по-дълъг от него, както и с 3см по-широк. Колата също така разполага и с повече стандартно оборудване, спрямо най-големите си конкуренти Мерцедес-Бенц S-клас и БМВ Серия 7, като например 8-степенна автоматична трансмисия, безключово запалване, електрически отварящ се багажник и т.н.

„Новото Ауди А8 е най-спортният седан в своя сегмент. То съчетава редица функции по един нов и интелигентен начин. Също така то е недостижимо и що се отнася до стилистичните елементи и създаваното от интериора впечатление“, заяви по време на представянето Рупърт Щандлер – шеф на борда на директорите на Ауди AГ.

Базовата версия на колата ще използва познатия 4,2-литров V8 двигател с мощност от 372 конски сили, който ще бъде съчетан с изцяло нова 8-степенна типтроник трансмисия и последно поколение пълнопреводно задвижване. Ускорението от 0 до 100 км/ч при този модел ще става за 5,7 секунди, но по-важното е, че той има с 15% повишена икономичност, спрямо своя предшественик.

Що се отнася до дизайна – той може да се определи по-скоро като еволюция, отколкото като революция, но пък за сметка на това моделът разполага с редица други новости, сред които са нова MMI оперативна система с тъч-пад, нови електронни асистенти на водача, нови фарове, създадени изцяло с LED-технология и много други.

Вариантът с дълга база на А8 ще се появи догодина, като също така Ауди ще пуснат на пазара и хибридна версия.

А ето го и първо видео с участието на новото А8: