Начало Автомобили Audi Q2 с престижна награда за дизайн

Audi Q2 с престижна награда за дизайн

47
0

Audi Q2 спечели награда в конкурса Automotive Brand Contest. В категорията за екстериорен дизайн на автомобил от премиум бранд компактният SUV взе върховото отличие „Best of Best“. Официалното връчване на наградата ще се състои на 29 септември 2016 в Париж.

Многоъгълният дизайн на новия Audi Q2 обогатява стилистичния език на марката с нови акценти. Високо позиционираната предна решетка Singleframe с осмоъгълна форма доминира излъчването на предната част. Структурата на решетката отново е интерпретация на многоъгълната тема, също както и двата големи, изразително контурирани въздуховода от двете страни на предната броня. В задната част спойлерът в горната част на капака и дифузорът със специална оптика в долната си част придават динамичен завършек на дизайна на автомобила.

Играта с многоъгълни форми създава характерни ефекти и по фланговете на каросерията на Q2. Под долния ръб на страничните прозорци се откроява раменната линия на каросерията, белязана от два остри контура. Чрез тях се получава характерно изглеждаща шестоъгълна повърхност. Фланговете на каросерията по ефектен начин подчертават големите колела и quattro-характера на компактния SUV. „При Audi Q2 ние създадохме подчертано геометричен език на формите със специфични дизайнерски елементи “, казва главният дизайнер на Audi Марк Лихте. „По този начин формирахме един нов, единствен по рода си характер в рамките на моделното Q-семейство.“

Наред с престижната награда за новия Q2, Audi получи награди в още девет категории: например премиум производителят получи отличие „Winner“ за задните OLED-светлини на новия Audi TT RS (в категория Parts & Accessoires), за виртуално представяне (в категория Corporate Publishing), както и за въвеждането на пазара на Audi A4 (в категория Events).